NOUTATI
Scari de interior, ce model sa alegem pentru amenajarea casei

Amenajarea unei case este destul de dificila, mai ales daca nu avem un minim de cunostinte in acest sens. Totusi, cu putina informare se poate ajunge astazi la o conceptie destul de clara despre cum ar trebui sa-ti amenajezi spatiu pentru a fi si placut si modern dar mai ales practic.

Atunci cand vine vorba de alegerea unei scari de interior este indicat sa va ganditi in primul rand care este rolul acesteia. Bineinteles ca ati putea spune ca reprezinta un mijloc cu ajutorul caruia puteti ajunge la un etaj superior sau inferior. Total adevarat, insa o scara interioara este mai mult decat o legatura intre etaje. Ea poate deveni obiectul central al casei, accentuand stilul amenajarii generale. Pe langa aceasta, scara poate masca un loc de depozitare sau poate fi transformat cu usurinta intr-un loc de relaxare.

Foarte important este spatiul de care dispuneti pentru montarea unei scari de interior. Daca spatiul este generos si aveti si un buget mare, va puteti gandi la montarea unei scari duble, daca locul este stramt, ingust, atunci este bine sa alegeti un model de scara dreapta, in forma de L sau una curbata.

Materialul din care este confectionata scara este si el foarte important pentru ca trebuie sa se asorteze cu restul casei. In cazul in care nu vreti sa apelati la niste specialisti este bine sa nu va aventurati in cine stie ce combinatii de materiale. Mai simplu poate fi mai de efect si mai elegant. Atunci cand alegeti materialul este bine sa tineti cont si de gradul de uzura in timp, gradul de alunecare sau de cine va folosi scara de interior. Daca exista copii sau persoane in varsta este bine sa evitati materialele care pot provoca alunecari sau accidente, cum este sticla.

Dupa ce ati stabilit aceste detalii este bine sa treceti la design si functionalitati. Ca si design acesta trebuie sa pastreze din nota fundamentala a intregului ambient. Degeaba sunteti atras de o scara curbata cu o balustrada accesorizata daca aceasta nu se potriveste cu stilul casei sau nu este practica. In ceea ce priveste functionalitatile, cel mai important lucru la executarea unor scari de interior este siguranta.